Alimentatia in timpul sarcinilor speciale


3438 vizualizari
Alimentatia in timpul sarcinilor speciale
Link-uri sponsorizate
Sarcina pentru adolescente

In cazul in care sunteti adolescenta trebuie sa intelegeti faptul ca inca sunteti in plin proces de crestere si trebuie sa va hraniti mult mai bine si mai frecvent decat un adult aflat in aceeasi situatie. Dumneavoastra trebuie sa asimilati cat mai multe substante nutritive pentru a ajuta organismul propriu sa creasca dar sa aiba destule resurse incat, concomitent, sa hraneasca si copilul.

Sarcina multipla

Este bine cunoscut faptul ca o femeie poate avea sarcina multipla, cu gemeni, tripleti, cvadrupli sau cvinteti. Desigur, sunt cazuri izolate in care se pot inregistra si mai multi copii. In aceste situatii este firesc sa supuneti organismul unei torturi din punct de vedere al necesarului de substante nutritive necesare ducerii la bun sfarsit a sarcinii.

Sarcinile apropiate intre ele

Daca intre o sarcina si cea urmatoare este o perioada mai indelungata, este foarte posibil sa nu se inregistreze nici un fel de deficit nutritional. Stiti, desigur, ca o sarcina va consuma foarte mult din rezervele proprii de fier si calciu. Daca sarcinile sunt apropiate ca timp intre ele, puteti sa resimtiti aceasta lipsa de calciu si fier. Trebuie sa va consultati cu medicul care va are in grija pentru a stabili o dieta care sa ajute organismul sa retina cat mai mult din substantele primite prin hrana.