Alergiile de primavara


3658 vizualizari
Alergiile de primavara
Link-uri sponsorizate
O data cu venirea primaverii apar si primele simptome de alergii. Odata cu inflorirea copacilor polenul incepe sa dea batai de cap celor sensibili si da start la apritia numeroaselor simptome neplacute.
Multe persoane experimenteaza odata cu venirea primaverii o serie de simptome precum stranutul, ochii rosii, nasul infundat sau dureri de cap.
La o persoana sanatoasa sistemul imunitar are sarcina de a apara organismul contra corpurilor straine precum bacteriile, virusii sau toxinele.
La contactul cu un alergen, organismul unei persoane alergice produce o mare cantitate de anticorpi (proteine care apara organismul impotriva bolii) care se fixeaza pe anumite celule din tesut si din sange si elibereaza puternici agenti chimici care, circuland prin organism, declanseaza simptomele alergiei.
In majoritatea cazurilor alergiile de primavara afecteaza copiii, adolescentii si adultii tineri, deopotriva barbati si femei si se amelioreaza odata cu inaintarea in varsta.
Simptomele alergiilor se agraveaza in special in zilele cu vant, atunci cand polenul este purtat in aer pe distante mari. In schimb, atunci cand ploua, simptomele alergiilor se amelioreaza, deoarece ploaia spala toti alergenii.
Acestea dureaza de regula pana la inceputul verii, dar uneori se pot extinde si in lunile de toamna.