Alergia la lapte


2299 vizualizari
Alergia la lapte
Link-uri sponsorizate
Alergia la lapte este una dintre cele mai dificile tipuri de alergii in randul celor mici. Alergia la lapte poate aparea si la adulti insa este cel mai des este intalnita la sugari.
Alergia la lapte a bebelusului se manifesta mult mai rar la copiii alaptati sau hraniti cu lapte matern pompat decat in cazul celor hraniti cu lapte praf, formule speciale. Laptele de vaca, de capra sau de soia provoaca de obicei acest gen de reactie alergica.
Reactia alergica poate aparea imediat sau cu intarziere si se manifesta clinic la nivelul pielii, al tractului gastrointestinal sau la nivelul aparatului respirator.
In cazul acestor pacienti sistemul imunitar respinge proteinele aflate in lapte si provoaca simptome in cascada: stranut, tuse, mancarimi, umflarea corpului, stari de voma. In cazurile grave poate duce chiar la deces, prin instalarea crizei anafilactice.
Daca hranirea copilului se face pe baza de formule de lapte praf, doctorul va solicita mamei trecerea la o formula pe baza de proteina din soia. In cazul intolerantei la soia a organismului bebelusului, se poate schimba cu formule de lapte hipoalergenice.