Alege aspiratorul potrivit casei tale


2818 vizualizari
Alege aspiratorul potrivit casei tale
Link-uri sponsorizate
Vechiul aspirator nu te mai multumeste? Nu ai fost incantata inca de la inceput de el dar cu toate acestea l-ai cumparat.
In functie de locuinta trebuie sa iti alegi aspiratorul potrivit casei tale. Daca locuiesti la bloc intr-un apartament cu 3, 4 camere ai nevoie de un aspirator care sa faca fata cu brio spatiului tau.
Astazi, exista o gama larga de aspiratoare de unde poti alege aspiratorul potrivit nevoilor tale.

De ce trebuie sa tii cont cand iti alegi aspiratorul:
1. Puterea de aspirare: cu cat e mai mare cu atat casa va fi mai bine curatata. Putetrea de aspirare care poate avea de la 300 W pana la 48- W nu trebuie confundata cu puterea motorului.
2. Cu sac sau fara sac? Desi sunt mai ieftine aspiraoarele cu sac nu reprezinta cea mai buna alegere. Sacul se va imbacsi destul de repede si poti imprastia mizeria, praful in casa atunci cand vrei sa il schimbi.
Aspiratorul fara sac, este mai scump dar isi merita banii. Ele sunt prevazute cu o cuva din plastic in care se aduna mizeria. Cuva dupa aruncarea mizeriei se clateste sub jetul de apa.
3. Aspiratoarele cu filtrare prin apa sunt foarte bune atunci cand  vrei sa cureti mobilierul, perdelele. Acestea nu au sac ci doar un recipient din plastic. Mizeria, praful adunat din casa este filtrat prin apa astfel incat aerul eliberat este mai curat.
4. Se stie ca si filterele  fac diferenta atunci cand vorbim de aspiratoare. Unele dintre cele mai bune filtre sunt HEPA  care necesita o schimbare o data la 6 luni si capteaza in jur de 99% din parazitii microscopici din casa.
5. Cu toate ne dorim ca aspiratorul sa aiba cat mai multe accesorii, functii. Indicat este achizitionarea unui aspirator cu accesoriile pe care stim ca le vom utiliza. Este inutil sa luam un aspirator cu multe accesorii pe care nu le vom folosi niciodata.

Cum poti avea un aspirator mai mult timp?
Daca aspiratorul pe care il ai e e masura nevoilor tale iata ce trebuie sa faci ca sa ii prelungeti viata si sa nu fie nevoie sa iti cumperi altul:
- pentru o buna aspirare sacul trebuie schimbat cat mai des
- nu aspirati obiecte ascutite pentru ca pot duce le deterioarea aspiratorului
- in cazul in care ati curatat covorul cu diferite solutii nu aspirati dupa.
- daca nu aspira bine sau deloc verificati tuburile si furtunurile, se mai intampla sa fie blocate .