Alaptarea bebelusilor


4492 vizualizari
Alaptarea bebelusilor
Link-uri sponsorizate
Dupa nastere este foarte bine sa se alapteze la san cat mai repede, alaptarea aduce bebelusului toata hrana de care are nevoie bebelusul tau.
Alaptarea este benefica atat pentru cel mic cat si pentru mama, reducand considerabil riscul aparitiei cancerului mamar.
Laptele matern il protejeaza pe cel mic de tot felul de infectii, de bolile respiratorii chiar si de unele infectii ale urechilor. Bebelusii hraniti la san raspuns mult mai bine la vaccinuri decat un bebelus hranit artificial. 

Unele mame recurg foarte repede la biberon deoarece unii bebelusi nu sug din primele zile, el devenind agitat va lasa sanul din gura. Daca mama va incepe atunci sa-l hraneasca cu biberounul cel mic va renunta definitiv la san si va prefera biberonul. 

Nu va lasati descurajate de primele greutati in alaptarea celui mic si nu abandonati incercarile de a va hrani bebelusul la san.Inainte de a incepe sa-l alaptati pe cel mic nu trebuie sa ingnorati faptul ca sanul trebuie sa fie foarte curat. Asta insemnand sa fie sterse sfarcurile cu un tampon imbibat cu cei de musetel. 

Bebelusul poate manca de 3 sau chiar 4 ori in 3 ore. Unii pot suge cate 5 minute la un singur san , in timp ce altii pot sta chiar si 20 de minute.
Alaptatul celui mic reprezinta cele mai pretioase momente intre mamica si nou-nascut, creeand o legutra unica intre cei doi.