Adenopatie


3570 vizualizari
Adenopatie
Link-uri sponsorizate
Adenopatia este o afectiune care se manifesta prin inflamarea ganglionilor.
Cauza aparitiei adenopatiilor poate fi prezenta unei tumori sau a unei infectii virale sau bacteriene.
Ganglionii patologici au dimensiunea peste 1 cm, au o consistenta variabila, care poate fi moale, fluctuenta, dura - lemnoasa. Consistenta dura - lemnoasa se intalneste in afectarea neoplazica. Ganglionii patologici pot fi mobili sau aderenti la planurile superficiale si profunde.
Adenopatiile apar secundar unei infectii sau unui proces inflamator in teritoriul de drenaj . Adenopatia inflamatorie este localizata, are dimensiuni moderate, este aderenta la tesuturile inconjuratoare, este dureroasa spontan sau la palpare, poate prezenta roseata sau modificare de temperatura a tegumentelor supraiacente.
Adenopatiile pot aparea in partile laterale ale gatului, la axile, deasupra claviculei sau inghinal. Adenopatiile pot fi de mai multe feluri: infectioase (acute si cronice, localizate si generalizate), adenopatii alergice, imunologice sau adenopatii maligne.

Tratament:

Tratamentul adenopatiilor poate fi recomandat numai de catre medicul specialist, cel care va evalua principalele cauze ale aparitiei afectiunii. Foarte important este ca, in cazul in care te confrunti cu inflamarea ganglionilor, sa eviti atingerea excesiva a zonei respective.