Turism in Dubai


3790 vizualizari
Turism in Dubai
Link-uri sponsorizate
Dubai este centrul financiar al Emiratelor Arabe Unite si totodata un emirat cu orasul principal Dubai City. Imbinare armonioasa intre trecut si prezent, Orient si Occident, antichitate si modernism. Daca ajungi in Dubai, nu poti sa ignori sutele de magazine cu bijuterii de aur, minunatele vesminte din matase si bumbac, pietrele pretioase si semipretioase ce constitue un adevarat deliciu feminin.

Dubai e un oras ultramodern si nu degeaba i se spune "Ibiza pentru cei foarte bogati". Barurile de noapte sunt mereu pline, mai ales in serile de joi, cand incepe weekend-ul aici, si fiecare are orchestra si DJ.

In Dubai, veti ramane impresionati in mod deosebit de indraznetele realizari arhitectonice. Astfel, nu trebuie ratata vizitarea zgarie-norilor triunghiulari botezati Emirates Towers, Hotel Jumeira Beach, Water Park (unde amatorii de senzatii tari au parte de tobogane cu jeturi de apa, reglata termic, care te ridica si te coboara). Dar ceea ce domina Dubai-ul e Burj Al Arab, cel mai scump si mai inalt hotel din lume (321 de metri) - mai mare decat Turnul Eiffel si cu doar 60 de metri mai mic decat Empire State Building.

Burj al Arab, singurul hotel de 7 stele din lume

Daca nu iti permiti sa dai peste 1000 de euro pe noapte pentru o camera aici, poti insa sa il vizitezi. Poti lua ceaiul la barul Skyview de la etajul 27, o traditie a locului, ceai care va fi acompaniat de numeroase prajiturele si sampanie, sau cina la unul din restaurantele din incinta, noi recomandand Al Mahara, cu specific marin, sau Al Muntaha, servind preparate internationale. E construit in mare, are 28 de etaje, un restaurant subacvatic si unul la ultimul etaj, patinoar si cinematograf, camerele sunt dotate cu paturi rotative, o platforma suspendata pe care aterizeaza elicopterele.

De arsita de afara poti fugi si in apa. Plajele din Dubai sunt cu nisip fin, iar apa marii este calduta, dar racoritoare. De neratat sunt si parcurile de distractii acvatice, dintre care noi va recomandam cel inclus in hotelul Atlantis, situat pe celebra The Palm, insula artificiala in forma de palmier. Pe coasta Marii Arabiei s-au construit niste insulite artificiale cu hoteluri de vis, nascandu-se, astfel, inca 120 de kilometri de plaje.

Oricum ai alege sa iti petreci vacanta aici, sigur nu vei regreta vizita in Dubai.