7 sfaturi pentru a avea un bebelus sanatos


2709 vizualizari
7 sfaturi pentru a avea un bebelus sanatos
Link-uri sponsorizate
1.Laptele matern

Pentru fiecare bebelus laptele matern este alimentul ideal, avand o compozitie unica asigura unui bebelus toate elementele nutritive necesare cum ar fi proteinele, carbohidranti, grasimi, minerale si multe vitamine.
Laptele matern este necesar bebelusului si pentru ca are un rol foarte important in alimentatie putand sa-si schimbe compozitia in functie de nevoile sugarului, de la o zi la alta, de la o masa la alta si chiar de la etapa a mesei la alta.

2.Hidratarea

Hidratarea unui sugar trebuie facuta mai ales intre mese cu lichide neindulcite.

3.Vitaminele si Mineralele

Vitamina C pe care bebele tau o poate lua din sucul de portocale si mere favorizeaza absortia fierului in organism, calciul si vitamina D.

4.Fierul

Un bebe are mare nevoie de fier pe care il poti gasi in diferite alimente cum ar fi: carnea, cerealele, oua, legumele verzi. Necesarul zilnic de fier pentru micuti este de 7mg/zi.

5.Analize obligatorii

Cele mai importante timpul_sarcinii" nume="Analize sarcina">analize pe care trebuie sa le faci micutului tau sunt:sideremia, calciu seric, hemoleucograma, calciu ionic, magneziu seric, fosfatemia, fosfataza alcalina.

6.Apa pentru micutul tau

Apa de put sau e fantana nu este buna pentru micutul tau pentru ca are o concentratie foarte mare de nitriti si duce la intoxicarea micutului. Nici macar apa minerala plata nu este recomandata deoarece din cauza sarurilor poate afecta rinichii celui mic. Cea mai buna apa pentru copilul tau este apa fiarta si racita.

7.Sterilizarea biberoanelor


Cel mai important in igiena este sterilizarea biberoanelor si a tetinelor care necesita o foarte mare atentie , se foloseste peria pentru a le curata pentru a nu lasa resturi de lapte in interior. Fiecare mama trebuie sa aleaga modul de sterilizare cel mai practic cum ar fi: prin fierbere, la abur)