7 sfaturi cum sa te joci cu bebelusul


4793 vizualizari
7 sfaturi cum sa te joci cu bebelusul
Link-uri sponsorizate
Apropierea mama-bebelus sau tata-bebelus se face in primele luni de viata prin joaca si contact fizic direct. Cum mamica are avantajul alaptarii care consolideaza intr-un mod evident relatia cu copilul, taticul poate apela oricand la joaca.

Iata 7 lucruri de care trebuie sa tii cont cand te joci cu bebelusul:

1. Tu esti adevarata jucarie pentru copilul tau. Prin tine si prin miscarile tale el ajunge sa cunoasca mediul inconjurator, incepand, cum este si logic, cu camera copilului. 

2. Nu te feri de maimutareala! Mai exact, intra in pielea oricarui personaj pentru a-ti face copilul sa rada si sa continue sa se joace.

3. Joaca trebuie sa aiba loc zilnic, indiferent care este programul tau. Cu ajutorul tau, obiectele ajung mai usor la bebe iar el ajunge sa le cunoasca mai bine.

4. Pe masura ce iti permite varsta copilului, de preferat dupa 2-3 luni, fa tot posibilul sa il duci pe bebelus in medii cat mai variate: parcuri, spatii de joaca si multe altele asemanatoare pentru a vedea culori si fete cat mai diverse.

5. Copii adora jucariile viu colorate.

6. Pana la varsta de 1 an cel putin evita jucariile cu parti componente care se detaseaza usor. Le va baga in gura si se pot produce accidente.

7. Pune-i muzica. Vei vedea ca acordurile unor melodii ii plac mai mult decat altele.