5 tipuri de tipete ale bebelusului


4095 vizualizari
5 tipuri de tipete ale bebelusului
Link-uri sponsorizate
Tipetele bebelusului, de obicei, ne inspaimanta deoarece pentru noi se traduc astfel: este ceva in neregula cu copilul sau eu nu fac ceva bine. Cel mai bine este sa prezentam caracteristicile fiecaruia dintre cele 5 tipuri de tipete ale bebelusului. Ulterior, vei intelege de ce tipa sau plange bebelusul tau!

1. Tipatul de indispozitie


Este asemanator unui geamat si este continuu. Il vei remarca prin faptul ca insoteste o agitatie generala a bebelusului. Poate fi cauzat de scutecul ud sau prea plin, o cuta a hainelor sale ori este pur si simplu infasat prea strans. Daca elimini cauza acestui disconfort sau il iei in brate, vei vedea ca se va calma rapid.

2. Tipatul de foame


Este un tipat destul de puternic si insoteste de obicei miscari rapide ale capului dintr-o parte intr-alta deoarece bebelusul cauta sanul mamei sau biberonul cu lapte. Daca ai stabilit ore de masa fixe, tipatul de foame poate aparea la aproximativ 30 de minute inainte de ora mesei.

3. Tipatul datorat colicilor


Este un tipat nervos, insotit de miscari ale mainilor si picioarelor iar copilul are fata rosie si elimina multe gaze. Trebuie sa incerci toate metodele de calmare a colicilor.

4. Tipatul de bucurie


Ei bine da, exista si tipat de bucurie, puternic, ce ii da putere si incredere ca ceea ce facea in momentul in care tu l-ai laudat este bine. Este de dorit sa ai o atitudine pozitiva si incurajatoare in preajma copilului, indiferent de varsta acestuia.

5. Tipatul de somn

 

Este oarecum monoton si apare la cateva ore de la trezirea din somnul precedent. Incearca sa il adormi prin metodele tale. Tine mereu cont de preferintele bebelusului tau: daca nu ii place prea mult lumina, trage draperiile si asa mai departe...

Daca stii sa traduci tipetele bebelusului, vei vedea ca nu te vor mai speria asa de mult pe viitor!