5 lucruri pe care mama ar vrea sa le stie si tatal


5259 vizualizari
5 lucruri pe care mama ar vrea sa le stie si tatal
Link-uri sponsorizate

1. Stima de sine fragila


1. Noua noastra stima de sine ca mama poate fi un lucru fragil iar increderea noastra doar un smalt ce acopera interiorul.

Acest lucru se datoreaza, partial, faptului ca pe durata sarcinii am fost bombardate cu imagini aparute la TV sau prin reviste pentru femei si mamici in care viata de mama era prezentata nerealist: totul lapte si miere dar nimeni nu spunea de noptile nedormite, durerile din timpul recuperarii dupa o cezariana si multe asemenea elemente de care te lovesti doar dupa ce nasti. Desi tu stii ca este greu sa schimbi scutece si in acelasi timp sa fugi la cratita de pe aragaz si sa verifici si cat de cald este laptele, nimeni nu iti da nici un premiu sau o sticla de sampanie cu care sa te felicite. Este greu si vrei ca mama sa iti fie recunoscute meritele.

2. Si noi invatam


Multe dintre noile mamici au muscat momeala cand li se spunea ca a fi mama este bazat pe instinct si ca vei stii sa faci totul din start.


Partial, stii dar sunt multe altele pe care trebuie sa le descoperi, sa le inveti si tu odata cu sotul tau. Tu, taticule, ai rabdare cu proaspata mamica si intelege-i starile de nervozitate si fericire subite, intrucat trece prin multe lucruri noi chiar si pentru ea, pe care tu o vezi mereu gata sa treaca peste orice obstacol. Are nevoie de timp sa invete sa fie mama!

3. Lipsa apetitului pentru intalniri intime nu are nimic de-a face cu partenerul.


Dupa o lunga zi in care a stat cu mainile in diverse lichide pentru curatarea casei, pentru igiena bebelusului, o mamica vrea doar sa se intinda in pat. viata-sexuala-dupa-nastere">Sexul devine inca un lucru pentru care trebuie sa acorde o parte din putina energie ramasa. Poate mai multa implicare din partea partenerului ar ajuta la scaderea dozei de oboseala si atunci partea in care va intalniti amandoi in pat, pentru alte scopuri fata de dormit, ar putea avea loc mai des.

4. Ne temem sa nu fim judecate.


De tine, de mama noastra, de mama ta, de alte mame si, ei bine, de propria noastra constiinta. Sunt momente in care credem ca nu facem nimic bine si atunci schimbam sentimental de liniste cu frustrare, dezamagire, coplesire si implicit singuratate chiar in sanul familiei. Tu, draga sotule, intreaba-ti sotia mai des daca e fericita, daca o doare ceva, daca o poti ajuta cu ceva, fii alaturi de ea intrucat trece printr-o perioada cel putin grea.

5. Credeam ca viata va reveni la normal dupa o perioada, dar avem impresia ca nu se va intampla.Unele zile ne dau impresia ca avem foarte putin control asupra evenimentelor din jurul nostru, ca mame, in timp ce soacra tipa prin casa, tu esti nervos in fata televizorului iar bebelusul plange. Astfel de situatii stresante duc la conturarea unei impresii false: viata mea, ca mama, nu va reveni niciodata la cum era inainte de a naste. S-a dus pacea, s-a dus relaxarea, nu exista alta cale.


Dragelor, aveti rabdare si veti vedea ca recompensele nu vor intarzia sa apara! Fiti curajoase si spuneti-le partenerilor vostri deschis ceea ce simtiti, ce va doriti de la el deoarece este posibil sa nu stie dar sa fie dispus sa va ajute!