5 greseli ale parintilor la ora de masa a copilului


13285 vizualizari
5 greseli ale parintilor la ora de masa a copilului
Link-uri sponsorizate
Da, este adevarat, si parintii gresesc. Ora de masa a copilului este un moment deosebit de important in dezvoltarea armonioasa a copilului. 

  1. Tu mananci un fel de mancare, copilul altul Este complet gresit intrucat copilul isi va pune mereu intrebarea de ce el e obligat sa manance ceva in timp ce tu iti permiti sa mananci, de exemplu, cartofi prajiti... Cel mai bine este sa mananci si tu ce are si el in farfurie. Astfel il inveti sa manance legume, fructe si dulciuri. 

  2. Gatesti doar ce crezi tu ca ii place Gresit. Copilul isi dezvolta propriile gusturi. Gateste-i si felurile de mancare la care vezi ca raspunde foarte bine. Din cand in cand mai ofera-i si alte tipuri de alimente pentru a-l obisnui cu toate tipurile de gusturi. 

  3. Il mituiesti cu dulciuri Din nou complet gresit. Cand vede ca i se ofera dulciuri la fiecare masa, copilul se obisnuieste cu ele si le va manca, probabil, in exces. Poti, in orice moment, sa il mituiesti cu un joc, o imagine, orice altceva care nu ii face rau. 

  4. Ii pui in fata o portie foarte mare de mancare Copilul este mic, are un stomacel foarte limitat. Daca vede ca ii pui foarte multa mancare, i se cam duce pofta de mancare instant. Mai bine ii mai pui ulterior o portie decat sa ii pui de la bun inceput doua portii intr-una. 

  5. Il ameninti ori de cate ori nu vrea sa manance Pentru a determina copilul sa manance, este nevoie de RABDARE! Nu este in regula sa il ameninti sau sa il certi intrucat va incepe sa asocieze ora mesei cu certurile sau amenintarile si ii va creea un stres incredibil. Dragilor si dragelor, in incheiere, trebuie sa retineti ca timpul-sarcinii">masa este un moment de relaxare, de educare si de verificare a sanatatii copilului. Nu fortati normalul si aveti rabdare!