3 intrebari pentru ginecolog


13920 vizualizari
3 intrebari pentru ginecolog
Link-uri sponsorizate
Ori de cate ori ai cate o problema dai fuga la ginecolog dar odata ajunse acolo multe dintre femei se confrunta cu o senzatie de timiditate atunci cand vine momentul sa vorbeasca deschis cu medicul.
Iata cateva din intrebarile care ar trebui sa le adresam medicului ginecolog:

Sunt normale petele albe de pe lenjeria intima?

Sunt normale, atata timp cat raman incolore sau albicioase si nu au miros sau nu cauzeaza mancarimi. In acest caz trebuie sa te prezinti la medic. La fel si daca pierderile sunt mari, ceea ce poate fi semnul unei reversiuni a colului uterin. Aceasta problema se poate rezolva pe cale chirurgicala. La femeile care nu folosesc pilula contraceptiva, aceste pierderi albe sunt mai des intalnite intre zilele 9 si 16 ale ciclului si dispar la menopauza.

Ma confrunt cu un miros neplacut si uneori chiar resimt usoare intepaturi. Fac dusuri frecvente si cu toate acestea nu pot scapa de aceste senzatii.

Multe femei se pot confrunta cu aceasta problema si nu ar trebui sa resimti o stare de jena, pentru ca este o problema comuna. Cauza care poate duce la aceste simptome este scaderea nivelului de pH al vaginului. In mod normal, nivelul aciditatii naturale a vaginului trebuie pastrata intre 3,8 si 4,5. Contactul sexual, menstruatia, contraceptivele, toate pot contribui la dezechilibrul florei vaginale si in acest caz este necesara o igiena corespunzatoare a zonei intime si pot fi de un real ajutor sapunurile pentru zona intima care indeparteaza disconfortul si mentin un nivel sanatos al pH-ului vaginal. In cazul in care aceste probleme nu dispar, atunci poate fi vorba de o infectie si este necesar sa te adresezi medicului pentru un consult detaliat.

Se poate face dragoste cu o seara inainte de testul Papanicolau?

In mod normal este mai bine sa nu faci nimic daca urmeaza ca a doua zi sa faci testul Papanicolau pentru ca poate duce la aparitia unor abraziuni pe cervix si acest lucru poate afecta calitatea probelor recoltate. Insa, daca se intampla si faci nu ar trebui sa anulezi testul. Ar trebui doar sa iti informezi medicul pentru ca sa recolteze probele cu atentie.