• 2017 - Chec bicolor

    Chec bicolor



    Ingrediente:- 3 oua- 10 linguri cu zahar pudra- 12 linguri rase cu faina- 15 linguri cu unt- 1/2 pachet de praf de copt- 1 pachet de zahar vanilat- 1 lingura cu nescafe- putina sareMod de preparare:Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se amesteca galbenusurile cu zaharul si se bat la caldura pana se obtine o crema consistenta. Se adauga cate putina faina si unt pana se ...

  • 2017 - Budinca de zmeura

    Budinca de zmeura



    Ingrediente:- 600 m de suc de zmeura- 200 gr. zahar - 50 gr. de unt- 150gr migdale sau nuci- 100 gr franzela inmuiatat in lapte- 4 ouaMod de preparare:Se strecoara printr-un tifon atata zmeura pana se obtin 600 ml de suc, care se fierbe cu zaharul pana se leaga bine. Se freaca untul spuma, se adauga migdalele sau nucile taiate in lung, franzela inmuiata in lapte, galbenusurile, ...

  • 2017 - Bezele de ciocolata

    Bezele de ciocolata



    Ingrediente:- 2 albusuri- 140 g zahar pudra- 1 praf de vanilie- 100 g cacao- 100 g migdaleMod de preparare:Se bat albusurile cu zaharul timp de 20 minute, se adauga vanilia, cacaua si migdalele pisate. Se bat bine toate acestea, apoi se toarna in tava unsa si imbracata in hartie mici gramajoare cu lingurita sau cu spritul. Se coc la foc moale si se scot de pe hartie numai cand ...

  • 2017 - Mere la cuptor

    Mere la cuptor



    Un desert delicios si foarte usor de preparat. Ingredientele necesare:- 8, 9 mere potrivite,- o bucatica de unt,- zahar vanilat- si daca doriti cu cat mai multa aroma o esenta de rom.Mod de preparare:Se spala merele, se curata de coaja si se scobesc la mijloc de seminte. In gaura din mijlocul marului se pune putin unt si zahar vanilat.Merele se pun intr-un vas ena uns in prealabil ...

  • 2017 - Salata de fructe

    Salata de fructe



    Ingrediente: - Banane - Portocale - Mere - Ananas (îl găsiţi la conservă, tăiat bucăţele) - Kiwi - Frişcă - Bucăţele de ciocolată de mentăMod de preparare: Se taie fructele in bucăţele şi se amestecă într-un vas încăpător. Salata de fructe se va servi cu frişcă de-asupra şi o bucăţică de ciocolată de mentă pentru un o aroma mai desavarsita.Pofta buna! ...

  • 2017 - Prajitura cu visine si ciocolata

    Prajitura cu visine si ciocolata



    Ingrediente:- 10 oua- 200g ulei- 2 cani zahar- 2 cani faina- 2 lingurite rom- 1 ciocolata simpla- 1 tub frisca- 1 borcan gem visine- visine - 2 lingurite cacaoCum se prepara prajitura cu visine si ciocolata:Se bat albusurile cu zaharul spuma, galbenusurile se amesteca cu uleiul si romul, apoi se adauga la spuma si cu o lingura de lemn se amesteca usor compozitia presarand cacao ...

  • 2017 - Briose cu ciocolata si visine

    Briose cu ciocolata si visine



    Ingrediente:- 80 g ciocolata - 120 g zahar- 75 g unt moale- 4 oua- 30 g faina- 2 lingurite praf de copt- 3 linguri lapte - 200g nuci- 200 g visine proaspete sau congelate- sareMod de preparare al brioselor cu ciocolata si visine:Se bate untul cu 100 g zahar. Separati ouale, galbenusurile le puneti pe rand in unt apoi puneti faina amestecata cu praf de copt. Adaugati laptele, nucile ...

  • 2017 - Budinca de gris

    Budinca de gris



    Ingrediente budinca de gris:4 linguri gris 1 l lapte 3 linguri zahar tos 4 oua 150 g zahar pudra 1 praf zahar vanilat coaja rasa de lamaiMod de preparare:In cratita in care clocoteste laptele, se toarna grisul in forma de ploaie si se amesteca mereu cu lingura de metal, sa nu se faca cocoloase. Dupa ce a fiert, se lasa sa se raceasca. Intre timp, se freaca bine zaharul cu galbenusurile, ...

  • 2017 - Placinta cu struguri

    Placinta cu struguri



    Toamna, dupa cum bine se stie este anotimpul fructelor si legumelor.Daca doriti sa va surprindeti intr-um mod placut culinar familia incercati placinta cu struguri.Ingredientele necesare pentru blat:- 250 g faina - 150 g branza de vaci - 75 g zahar - 1 ou - 6 linguri ulei - 2 lingurite praf de copt - 1 praf de sare Ingredientele pentru umplutura:- 2 oua - 100 g cascaval- 100 g ...

  • 2017 - Budinca de orez cu visine

    Budinca de orez cu visine



    Ingrediente:- 300 g orez- 200 g zahar-1 l lapte- 1 plic praf budinca de vanilie- 4 oua - 1 esenta de vanilie- 300 g visine- 1 lingura pesmetMod de preparare:Orezul se fierbe cu laptele si un praf de sare pana se leaga, apoi se lasa la racit. Visinele se curata de samburi si de codite si se pun la scurs. Dupa ce orezul cu lapte s-a racit, se adauga galbenusurile unul cate unul, ...

25 articole in categoria Dulciuri