Pozitii pentru alaptare


4303 vizualizari
 Pozitii pentru alaptare
Link-uri sponsorizate
Indiferent de pozitia folosita pentru alaptere, principiile prinderii bune raman valabile. Bebelusul trebuie sa stea cu fata catre san, iar barbia si varful nasului sa ii atinga sanul. Cateva pozitii care va vor ajuta sa alaptati cat mai bine bebelusul:


Pozitia obisnuita sau stiuta ca si pozitia leaganului
Capul bebelusului este sustinut in indoitura bratului mamicii. Antebratul ii sustine corpul, iar mana ii sustine funduletul sau coapsele.
Bebelusul sta cu fata catre san, cu barbia atingand sanul, iar pieptul si burtica intoarse catre pieptul sau abdomenul mamicii. Cu cealalta mana mamica isi sustine sanul cu degetul mare deasupra si celelate degete dedesubtul areolei.
Aceasta pozitie este cea mai frecvent utilizata de catrea mamici fiind si cea mai usoara de invatat.

Pozitia cu bratul de partea opusa sanului( incrucisata a leaganului).
In acesta pozitie, mana de partea sanului din care mamica alapteaza va sustine si pozitiona sanul. Cealalta mana sustine ceafa bebelusului ,cu degetele sub urechile acestuia. Evitati sa va curbati palma in jurul capului bebelusului, pentru ca acesta manevra il poate determina sa isi traga capul inapoi si saa dea drumul sanului.
Pozitia sub brat
Mana de partea sanului din care alaptati sustine ceafa si gatul bebelusului. Corpul sau este langa cel al mamei pe sub brat. Bebelusul sta pe spate sau usor intors pe o parte. Cealalta mana va sustine sanul si va pozitioneaza mamelonul. Evitati sa ii indoiti barbia spre piept pentru ca altfel ii va fi greu sa inghita si chiar sa respire.

Pozitia culcat
Mamica trebuie sa se culce pe o parte, cu antebratul in jurul bebelusului, care sta si el culcat. In acesta pozitie trebuie sa va aplecati putin corpul si sa oferiti si sanul aflat deasupra.