Link-uri sponsorizate

Vulvodinia


4881 vizualizari
Vulvodinia 2017
Link-uri sponsorizate

Vulvodinia este durerea care apare in jurul vaginului femeii si este adesea trecuta cu vederea si nerecunoscuta ca fiind o problema. Vulvodinie inseamna “vulva dureroasa”. Vulva este zona din jurul deschiderii vaginului. Ea este alcatuita din labii, clitoris si deschiderea vaginului. Vulvodinia este durerea care apare la nivelul vulvei si este adesea trecuta cu vederea si nerecunoscuta ca fiind o problema. Se considera ca o femeie din 5 sufera de vulvodinie. Femeile care sufera de vulvodinie o descriu ca pe o senzatie de arsura, intepaturi, prurit (mancarimi), iritatii sau durere violenta in toata regiunea vulvara. Contactele sexuale, mersul pe jos si exercitiile fizice accentueaza durerea.
Vulvodinia este dificil de diagnosticat, in parte datorita absentei semnelor si simptomelor vizibile, in parte datorita refuzului femeilor de a vorbi despre acestea sau de a se prezenta la medic.
Vulvodinia poate surveni la orice varsta, dar este mai frecventa la femeile in perioada reproductiva. De obicei, durerile debuteaza brusc si dureaza cateva luni sau ani. Din nefericire, numeroase femei nu se trateaza niciodata de vulvodinie.

Care sunt cauzele vulvodiniei?

- infectiile de tract urinar
- unele medicamente (antihistaminicele) determina o uscare temporara a vaginului
- alergii in zona genitala
- fluctuatia nivelului de estrogen care insoteste menstruatia
- interventii chirurgicale
- infectie a colului uterin, uterului sau trompelor uterine
- herpes genital
- utilizare frecventa de antibiotice
 
Simptome:

- senzatie de arsura
- iritatie
- senzatie de intepare sau taiere
- durere in timpul relatiilor sexuale

Tratament:

Femeile sunt sfatuite sa nu foloseasca sapun pentru spalarea vaginului, sa poarte lenjerie din bumbac si sa foloseasca lubrifianti pe baza de apa. Un gel racoritor este recomandat pentru usurarea durerii sau poti folosi anumite medicamente.
Intrucat putine cazuri se vindeca, tratamentul este orientat indeosebi spre reducerea simptomelor si poate aduce o alinare partiala sau completa.
Optiunile terapeutice pentru vulvodinie includ:

- creme si unguente topice
- fizioterapie
- crema cu nitroglicerina 0.2 %
Boala este inca foarte slab cercetata de catre experti si apare in cazuri rare. Prin urmare, un medicament eficient pentru boala nu este inca disponibil pe piata.


Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu