Link-uri sponsorizate

Vaccinari in copilarie


2182 vizualizari
Vaccinari in copilarie 2017
Link-uri sponsorizate
Inca de la nastere bebelusii sunt vaccinati pentru a fi protejati impotriva contractarii anumitor boli severe cum ar fi: hepatita B, varicela, rujeola, hepatita A, oreion,difterie,tetanos. Parinti, in incercarea de a-si proteja bebelusii de efectele secundare si riscurile vaccinului, decid sa nu-si vaccineze copii.
Acestia prefera sa-si asume riscul contractarii bolii de catre copil si nu riscul ca acesta sa sufere de efectele secundare al vaccinarii.


Riscul efectelor secundare ale vaccinarii este extrem de redus.
Este important ca atunci cand mamica opteaza pentru vaccinare sa stranga cat mai multe informatii despre respectivul vaccin.
Daca nu reusiti sa luati o hotarare in favoarea vaccinarii bebelusului dvs. intrebati persoane cunoscatoare, srangeti cat mai multe informatii din surse bazate pe cercetari autorizate si si luati in considerare fiecare vaccin separat.


Multe gradinite, crese, scoli solicita in ziua de astazi dovada vaccinarii impotriva anumitor boli inainte de a permite inscrierea unui copil.Vaccinul pentru hepatita B
se administreaza dupa nastere, prin injectie in coapsa. Inca doua injectii ale acestei serii se administreaza in urmatoarele luni.Efectele secundare sunt rare. Pot aparea durei spontane si la palpare si la locul injectarii.Vaccinul pentru difterie, tetanos este un vaccin combinat ce se administreaza la varsta de 2,4 si 6 luni prin injectii in coapsa. Ca si efecte secundare pot aparea dureri spontane si la palparea in locul injectarii, febra usoara si iritabilitate, toate durand 1-2 zile.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu