Link-uri sponsorizate

Tusea convulsiva un pericol pentru copii si bebelusi


3418 vizualizari
Tusea convulsiva un pericol pentru copii si bebelusi 2017
Link-uri sponsorizate
Nou nascutii si bebelusii nu primesc de la mama anticorpi impotriva tusei convulsive si cum vaccinarea este posbila abia incepand cu luna a treia, pentru ei accesele de tuse spasmodica pot fi foarte periculoase. Ei nu pot sa tuseasca corect si din aceasta cauza bebelusii trebuie tratati si supravegheati in spital. Multi adulti care tusesc nu stiu ca pot avea tuse convulsiva si astfel pot contamina copiii mici.


In special la copiii mici precum si la astmatici apare frecvent o pneumonie periculoasa.
Tusea convulsiva are o perioada de incubatie cuprinsa intre 7 si 14 zile, se transmite pe calea aerului si este extrem de contagioasa.

In primele doua saptamani apar simptomele unei raceli grave cu tuse si rinita iar ulterior, timp de 6 saptamani, apar accese de tuse spasmodica cu chinte expiratorii scurte, insotita de o inspiratie profunda, zgomotoasa, suieratoare.Cu cat se agraveaza insuficienta respiratorie cu atat mai des apar senzatiile de varsatura iar datorita presiunii puternice din timpul tusei pot aparea mici sangerari in conjuctuvitele ochilor.

In timpul unui acces de tuse, ar trebui in primul rand sa va pastrati calmul, sa asezati copilul pe scun cu spatele drept si sa il puneti sa-si aplece usor capul in fata. Trebuie sa fiti in stare sa va pastrati calmul pentru a transmite acelasi calm si copilului pentru a-l elibera de spaima provocata de insuficienta respiratorie.

Remediul clasic utilizat in tratarea tusei convulsive este compresa calda cu lamaie pe piept. Compresa trebuie aplicata seara pentru ca in timpul noptii sa nu apara simptomele.
Foarte recomandat ar fi aerul din muntii inalti, deoarece are o actiune calmanta asupra acceselor de tuse si de varsatura.

Ca medicamente din farmacie puteti incerca antibiotice pe care le puteti lua numai pe baza de reteta, printre acestea mentionam de eritromicina si claritromicina.Dar cea mai buna profilaxie este vaccinarea la timp a copilului

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu