Link-uri sponsorizate

Turism in Nisipurile de Aur

nisipurile de aur bulgaria

1929 vizualizari
Turism in Nisipurile de Aur 2017
Link-uri sponsorizate
Nisipuri ca de aur, unice pe litoralul Marii Negre, ape linistite si tratamente balneoclimaterice acestea sunt lucrurile pe care le vei gasi daca vei merge intr-un concediu la Nisipurile de Aur.
Statiunea bulgareasca Nisipurile de Aur (Golden Sands) este situata la 17 kilometri la nord de orasul Varna. Legenda spune ca in urma cu foarte multi ani niste pirati au ingropat o mare comoara pe faleza Marii Negre la nord de orasul Varna, iar natura s-a razbunat pe pirati transformand aurul intr-un nisip special. Acest nisip cu aspect ca de aur se afla in statiunea care a primit numele de Nisipurile de Aur.
Frumusetea naturala a plajei combinata cu farmecul Marii Negre, cu ospitalitatea oamenilor si cu talentul nemaipomenit al bulgarilor in a face turism ii determina pe numerosi turisti sa aleaga Nisipurile de Aur ca destinatie de vacanta. Peste 70 de hoteluri intre 2 si 5 stele isi deschid larg portile pentru a-i primi cum se cuvine pe vizitatorii veniti din toate colturile lumii.
Preferata atat de familii cat si de tinerii in cautare de distractie Nisipurile de Aur ofera o clima calda, fara marii variatii de temperatura si fara evenimente neprevazute. Sezonul estival se desfasoara aici din mai pana in octombrie.
Majoritatea hotelurilor sunt proaspat renovate si sunt dotate cu spa sau cu piscine interioare. Personalul, de un remarcabil profesionalism, este dedicat satisfacerii nevoilor clientilor.
Iti plac spectacolele? Pe tot parcursul verii vei putea participa la spectacole de muzica populara, usoara, jazz sau clasica, dar si la concerte sustinute de DJ-i fie ei bulgari sau din alte tari. In timpul verii, in statiuni vei descoperi si festivaluri ale berii, prezentari de moda sau parade ale masinilor de epoca.
Faleza este intinsa, ajungand pe alocuri la o latime de peste 100 de metri iar plajele sunt dotate cu fotolii si umbrele de soare. Exista, insa, si locuri unde iti poti aseza cearsaful de plaja.
In timpul amiezii, cand nu este recomandat sa stai pe plaja, ai putea face niste excursii la obiectivele turistice din apropiere. Manastirea Aladzha, interesanta pentru picturile sale murale sau Varna, orasul vecin, sunt cele mai potrivite. Varna este potrivita si daca te numeri printre iubitorii kartingului, pentru ca aici se afla o pista special amenajata.
Daca vrei sa ajungi la Nisipurile de Aur, o poti face cu masina personala sau cu autocare care pleaca din Romania spre Bulgaria. Pretul pentru transportul cu autocarul ajunge la 100-150 de lei de persoana. La aceste costuri se adauga si taxa de statiune, de 6 euro de persoana adulta si 3 euro, in cazul copiilor.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu