Link-uri sponsorizate

Turism in Lisabona


1851 vizualizari
Turism in Lisabona 2017
Link-uri sponsorizate
Lisabona este un oras sud european incantator. In timpul zilei, viata inseamna relaxare in cafenele, iar in timpul noptii, orasul explodeaza in baruri si restaurante din Bairro Alto si Alfama. Lisabona se poate prezenta in forma unui curcubeu e orasul istoric asezat pe sapte coline care, desi te stoarce de puteri, iti arata cele mai interesante locuri.

In Lisabona, strazile si pietele din zona centrala sunt foarte luminoase iar bancutele si cele cateva terase deschise te indeamna sa stai o vreme si sa privesti lumea, sa bei o cafea sau un ceai, sa te scalzi in razele soarelui pana in clipa cand va trebui sa te ascunzi de ploaie in ceva butic de pe margine.

Istoria orasului are legaturi mitice cu Ulise si nimfa Calipso, antice cu renumitul Iulius Cezar, din momentul in care acesta anexeaza orasul provinciei romane Lusitania, legaturi romantice cu maurii cuceritori si, incepand cu 1147, cu Dom Afonso Henriques, primul monarh portughez.

Construit si reconstruit dupa cateva mari cutremure, orasul are farmecul oraselor asezate pe malul raului. Tagus sau Rio Tejo, este animatorul vietii din Piata Comertului. Castelul Sao Jorge si fortificatiile sale domina orasul si ofera cea mai frumoasa priveliste. Alfama este cartierul maur, vechi si norocos, scapat intreg dupa un cutremur, asezat la poalele castelului, cu strazi inguste si abrupte ce coboara spre malul raului.

Categoric, Lisabona e un oras turistic. Ca sa reusesti sa vezi tot, ar trebui sa stai o luna. Altfel, numai daca selectezi zone si obiective, poti pleca oarecum multumit. La capitolul arhitectura, Lisabona sta foarte bine. In stil manuelian sunt realizate doua dintre obiectivele de seama ale orasului, si anume Turnul Belem (Torre de Belem) un turn fortificat aflat la gura de varsare a fluviului Tajo in Oceanul Atlantic si Manastirea Jeronimos. Ambele se afla din 1983 pe lista monumentelor protejate de UNESCO. Pe malul aceluiasi fluviu se alfa si Monumentul Marilor Descoperiri, construit in 1960 pentru a comemora a 500 a aniversare de la moartea Printului Henric Navigatorul.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu