Link-uri sponsorizate

Turism in Halkidiki


1591 vizualizari
Turism in Halkidiki 2017
Link-uri sponsorizate
Halkidiki este o peninsula situata in sud-estul orasului Thessaloniki, al doilea oras ca marime din Grecia. Halkidiki este faimos pentru forma sa interesanta, ca o mana cu trei degete, fiecare deget fiind o peninsula: Kassandra, Sithonia si Athos.
Intreaga regiune este impadurita cu brazi si maslini. Nu exista rauri in Halkidiki, existand doar marea foarte albastra si curata. Principalele ocupatii ale oamenilor sunt: agricultura, pescuitul si turismul. Produsele agricole cele mai importante sunt vinul, mierea, maslinele si uleiul de masline.
Climatul mediteranean si minunatele peisaje pitoresti vor face sederea dumneavoastra in Halkidiki mirifica si relaxanta.Vremea excelenta, plajele cu nisip fin, auriu, golfurile adanci, satele traditionale sau statiunile ultra-moderne, micutele insule sau dealurile acoperite cu pini ce coboara pana la mare, sunt motivele pentru care Halkidiki este alegerea perfecta pentru concediul de vara.
Din Halkidiki se organizeaza excursii: spre Muntele Athos, muntele Olimp, Dion, Turul Sithoniei, Salonic, croaziere catre insulele Meteora, Sporades sau Amouliani si jeep safari.
Pentru a lua masa, sau pentru divertisment, in Halkidiki exista numeroase restaurante, cluburi, taverne si baruri pe plaja. Chiar pe malul marii veti intalni restaurantul Gorgona, ce inca din 1965 isi uimeste clientii cu delicatesele traditionale, pestele proaspat sau aromatul uzo.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu