Link-uri sponsorizate

Tocanita de ciuperci




2112 vizualizari
Tocanita de ciuperci 2017
Link-uri sponsorizate
Ingrediente pentru tocanita de ciuperci:
- 1 kg ciuperci
- 3 cepe
- 2 linguri unt
- sare
- piper
- 2 lingurite faina
- 2 linguri verdeata
- un paharel smantana

Cum se prepara tocanita de ciuperci:
Ceapa tocata se inabusa in 1 1/2 lingura de unt. Ciupercile se spala bine dupa ce s-a indepartat partea cu nisip de la picior. Se taie si se pun peste ceapa.
Se lasa sa fiarba, la foc mic pana se inmoaie, adaugand la nevoie cate putina apa calda. Intre timp mancarea se potriveste de sare si piper, cand ciupercile sunt moi se amesteca bine restul de unt cu faina, apoi amestecul se rupe in bucatele mici care se pun treptat in cratita cu ciuperci. Se amesteca, se presara verdeata tocata si se mai lasa sa fiarba cateva minute. Daca sosul este prea gros se dilueaza cu putina apa calda. Se adauga smantana sau putin unt proaspat si se serveste fierbinte cu mamaliguta sau cu paine proaspata.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu