Link-uri sponsorizate

Tarta cu capsuni




1689 vizualizari
Tarta cu capsuni 2017
Link-uri sponsorizate
Pentru a obtine 6 portii de tarta cu capsuni aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru a realiza aluatul aveti nevoie de :
50 grame unt
175 grame de faina
50 grame de margarina
Un galbenus de ou
2 lingurite de zahar fin

Pentru a realiza umplutura tartei cu capsuni :
450 grame de capsuni proaspete, foliate
300 ml de lapte
25 grame de faina
Un ou plus inca un galbenus
50 grame de zahar
Frunze de menta pentru ornarea tartei
Esenta de vanilie dupa gustul fiecaruia (este recomandat sa nu se exagereze)

Mod de preparare
Inainte de a coace tarta cu capsuni acordati-i cuptorului 20 de minute sa se incalzeasca
Amestecati pana devine un aluat care se sfarama urmatoarele : faina, margarina si untul. Ulterior adaugati galbenusul si zaharul si apa cat sa obtineti un aluat nu foarte moale. Framantati aluatul pret de 5 minute si lasati-l sa se raceasca la frigider 30 de minute, fiind acoperit cu un prosop.
Pentru pasul doi este necesar sa intindeti aluatul sub forma unei foi, apoi sa o asezati in forma de tarta cu un diametru aproximativ de 23 cm si apoi coaceti aluatul rezultat cam 15-20 de minute. Ulterior lasati-l sa se mai raceasca.

Pentru umplutura frecati bine zaharul cu oul intreg si galbenusul suplimentar pana rezulta o spuma de o culoare galben pal. Treptat adaugati cate putin faina si in final laptele. Compozitia rezultata se asaza intr-o cratita si se fierbe 3-5 minute, amestecand permanent.
Se adauga esenta de vanilie, acoperiti cratita si dati-i timpul necesar sa se raceasca.

Dupa racirea cremei complete, amestecati-o iarasi pana se omogenizeaza si turnati totul in forma de tarta. Introduceti-o la frigider pana feliati capsunile si apoi asezati feliile de capsuni deasupra tartei, asezati frunzele de menta pentru un decor apetisant si puteti servi!
Pofta buna!

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu