Link-uri sponsorizate

Suzeta bebelusului


3601 vizualizari
Suzeta bebelusului 2017
Link-uri sponsorizate

Suzeta este un obiect care se poate dovedi folositor atunci cand este utilizata in mod corect si rational. Daca te folosesti abuziv de suzeta si i-o oferi tot timpul copilului, acesta poate deveni dependent de ea si poate ajunge chiar sa refuze sanul.
Astfel, mamicile care dau suzeta copiilor vor alapta mai putin decat ar vrea.
Dar daca renuntam la suzeta, ce va face copilul cand simte nevoia sa suga? Va incepe sa invete sa suga degetul, o practica la fel de calmanta si de linistitoare pentru el ca si suptul la suzeta. Problema e ca suptul degetului este putin mai periculos. Degetul este mai tare ca suzeta si apasand pe dinti poate sa ii strambe.
De aceea, cel mai simplu este sa cedam si sa dam bebelusului suzeta, chiar si numai pentru ca el sa nu ajunga sa suga degetul.
Si daca tot trebuie sa apelam la suzeta si nu ne putem lipsi de ea, ar trebui macar sa stim cum sa o folosim corect, fara a-i face rau bebelusului.
In primul rand trebuie sa astepti pana cand bebelusul invata sa suga asa cum trebuie la san. Un alt lucru care trebuie luat in considerare este igiena atenta a suzetei.
Se recomanda sa ai la tine mai multe suzete curate, pentru a le schimba de cate ori ai nevoie ( in caz ca bebe o scapa pe jos sau o murdareste). Suzeta trebuie spalata zilnic sub un jet de apa, apoi fiarta cateva minute pentru a o curata corespunzator.
Mare atentie la snurul suzetei! Foloseste snurul cand iesiti pe strada, nu in patut, mai ales cand bebele doarme cu suzeta in gurita. Exista riscul ca cel mic sa se rasuceasca si sa-si infasoare snurul in jurul gatului, sufocandu-se. Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu