Link-uri sponsorizate

Surfactantul o substanta vitala pentru bebelus


3818 vizualizari
Surfactantul o substanta vitala pentru bebelus 2017
Link-uri sponsorizate
Chiar daca ne este greu sa recunoastem si de multe ori mamicile se sperie, nu toti bebelusii se nasc sanatosi.Desi mamica a avut grija atat de ea cat si de sarcina, uneori bebelusul poate sa vina pe lume cu unele probleme de sanatate.

Sanatatea bebelusului
este primordiala atat pentru medici cat si pentru mamica, de aceea este posibil ca mamica sa nu il poata tine in brate imediat dupa nastere daca cel mic nu este sanatos.


Cei mai multi copii nascuti prematur sunt dusi intr-o sectie de ingrijiri speciale.

Tratamentul imaturitatii pulmonare poate implica administratea de oxigen suplimentar, ventilatie asistata mecanic si administrarea de surfactant.

Ce este surfactantul, cum se formeaza?

Acesta se formeaza de obicei in plamanii fetali in ultimele saptamani de sarcina.
Bebelusul prematur este lipsit de aceasta importanta substanta care ajuta epiteliul pulmonar sa se dezvolte pana in punctul in care plamanii pot ramane partial aerati si in timpul expiratiei , asa cum se intampla la plamanii maturi.

Surfactantul, administrat intrapulmonar dupa nastere, reduce tensiunea superficiala la interiorul plamanilor si ii ajuta sa ramana deschisi.


Ingrijirea bebelusului difera de cat de mic si imatur este. Este foarte important ca parintii sa isi petreaca cat mai mult timp alaturi de bebelus chiar daca sunt separati.
Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu