Link-uri sponsorizate

Supa de conopida




2174 vizualizari
Supa de conopida 2017
Link-uri sponsorizate
Ingrediente:
- 1 conopida mai micuta (600-700 g),
- 2 ardei grasi rosu/verde,
- 2 cepe,
- 1 morcov,
- 1 pastarnac,
- 1 cartof,
- 1 legatura patrunjel verde, cateva fire de marar,
- 2 linguri smantana,
- 4 linguri ulei,
- sare, piper, 1 lingurita vegeta/delikat

Mod de preparare:

Legumele se spala si se curata.
1. Se pun la fiert in 2 litri de apa rece cu conopida taiata buchetele si lasati sa fiarba la foc mic 10 minute.
2. Tocati marunte cepele, pastarnacul, morcovul, cartoful si cate jumatate din fiecare ardei.
3. Adaugati legumele tocate peste conopida, puneti uleiul si mai lasati sa fiarba inca 25 minute.
4. Ardeiul ramas se taie fasiute cat mai subtiri pentru a decora supa in farfurii, tocati marunt verdeata (pastrati cateva frunzulite intregi pentru decor) si pregatiti dressingul din smantana, putina verdeata tocata si putina zeama din supa, apoi omogenizati-l.
5. Stingeti focul la supa si adaugati dressingul amestecand cu polonicul, apoi adaugati verdeata tocata.
6. Se pune supa de conopida in supiera si daca vreti puteti decora cu frunze de patrunjel si fasiute de ardei gras verde si rosu.



Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu