Link-uri sponsorizate

Sporturi de Iarna


2257 vizualizari
Sporturi de Iarna 2017
Link-uri sponsorizate
Printre cele mai populare sporturi de iarna se numara schiul alpin, saniusul, snowboard-ul, bobul, patinajul si sariturile cu schiurile. Schiul era in trecut un simplu mijloc de deplasare pe zapada folosit in timpul iernilor lungi si grele.

Principala preocupare tehnica a schiorilor este cum sa-si mentina schiurile paralele, directia de mers si viteza. Pentru incepatori se foloseste procedeul tehnic numit plugul, atunci cand doresc sa intoarca sau sa opreasca schiurile.

Schiorii mai avansati folosesc alte metode, cum ar fi cristianele. Pentru a face o cristiana, schiorul trebuie sa-si roteasca genunchii, dar in acelasi timp sa-si mentina pozitia corpului cu fata catre vale. Astfel, numai genunchii si picioarele se rotesc, pozitia corpului ramane aceeasi.
Snowboard-ul necesita mai multe fineturi. Daca la schi greutatea corpului se schimba de pe un picior pe altul, la snowboard greutatea se muta de pe calcaie pe varfuri si invers. In istoria acestui sport surfing-ul are o contributie fundamentala.

Pentru a practica aceste sporturi este mai mult decat necesara preocuparea unui echipament corespunzator si de buna calitate precum pantaloni si geaca impermeabile, casti, manusi sau aparatori.

Un risc major al practicarii acestor acestor sporturi este traumatismul osteo-articular concretizat in contuzii,  entorse, luxatii si fracturi.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu