728 x 90

Somon cu sos alb si spanac

Somon cu sos alb si spanac 2017 Ingrediente:

- 8 fileuri de somon
- sare
- piper
- cimbru verde

Pentru sos:

- 3 linguri faina
- nucsoara
- 400 ml lapte
- o legatura ceapa verde
- un kg spanac
- zeama de la 2 lamai
- o lingurita zahar
- ulei de masline

Cum se prepara:

Se stropeste somonul cu suc de lamaie si se da la rece.
Pentru sos se topeste untul, se adauga faina, sarea, se amesteca bine si, la final, se pune laptele caldut. Se rade nucsoara si se da in clocot.
Se opareste spanacul 15 minute, cat sa se inmoaieusor, apoi se scoate in sita. Se pregateste cu sos de lamaie, ulei, zahar, si ceapa verde.
Se pune somonul pe gratar si se rumeneste. Se serveste pe pat de spanac cu ceapa verde si pe deasupra cu sos alb.

Lasa un comentariu