Link-uri sponsorizate

Somnul bebelusului de peste zi


2750 vizualizari
Somnul bebelusului de peste zi 2017
Link-uri sponsorizate

De multe ori ne intrebam cand anume va trebui sa incercam sa ne adormim bebelusul si care este momentul cel mai optim pentru ca somnul sau sa aiba acele influente destul de pozitive pentru starea sa de sanatate.

Ce trebuie sa stii daca vrei sa dormi ca un bebelus!
Un nou nascut doarme in medie, 16 ore pe zi, dar rareori mai mult de patru cinci odata. In primele saptamani este normal sa se trezeasca peste noapte pentru a manca. Daca vrei sa adoarme repede nu-l tine de vorba si nu te juca cu el.

Hăinuţele pentru dormit
  În primele luni este indicat ca bebeluşul să doarmă într-un coşuleţ, asta până când va deveni destul de mare şi nu va mai încăpea decât într-un pătuţ. Folosirea coşuleţului este foarte practică pentru că aşa puteţi purta copilul cu dv. dintr-o camera în alta. Astfel el se va simţi mai în siguranţă când doarme, simţindu-vă aproape. Coşuleţul este recomandat să fie folosit doar pentru somnul de zi, pentru somnul de noapte fiind mai bine să folosiţi pătuţul.
  În ceea ce priveşte accesoriile pentru somn, este bine să folosiţi cearşafuri din bumbac şi păturici poroase care pot fi uşor puse sau scoase astfel ca bebeluşului să nu îi fie nici prea cald, nici prea frig. Introduceţi capetele cearşafului şi ale păturicii cu care înveliţi copilul sub saltea, asfel încât să ajungă la jumătatea pătuţului.

Solutii pentru un somn fara plans
Un somn scurt te poate pacali crezand ca este suficient, din moment ce in primele 5-15 minute dispare starea de somnolenta si aduce suieratul unei noi energii, dar asta se risipeste rapid.
Rezultatul este starea agitata, copilul plange sau este morocanos din moment ce nu s-a odihnit suficient timp la amiaza.
Alti specialisti merg mai departe si spun ca un somn lung la amiaza este singura cale ca bebelusul sa treaca prin ciclul complet de somn. Bebelusii au nevoie atat de un somn activ, cat si de unul profund pentru o dezvoltare specifica a creierului.

 Temperatura potrivită
  Riscul de moarte subită printre bebeluşi este ridicat atunci când copilul este infăşat prea strâns sau atunci când este supraîncălzit din cauza febrei. Este important să nu-i fie nici frig. Temperatura ideală pentru camera micuţului(ei) este de 18-21 de grade. Nu sete recomandat să înveliţi copilul până la vârsta de 1 an de zile cu pilota deoarece există riscul să se sufoce. De asemenea nu îl înveliţi cu mai multe păturici dacă nu se simte bine sau dacă are febră şi nu folosiţi pentru a-l încălzi nici sticle cu apă caldă, cu pături electrice sau radiatorul.

Nu-l trezi decat daca trebuie
Este o ingrijorare comuna ca daca bebelusul doarme prea mult in timpul zilei, nu va mai dormi noaptea. Dar specialistii spun ca nu este asa. Incearca sa nu trezesti un bebelus somnoros. Multi bebelusi care dorm mult la amiaza vor dormi mult timp si noaptea.
Daca bebelusul tau are probleme cu somnul de seara, daca doarme prea mult ziua, nu-l lasa sa doarma mai mult de doua, trei ore pe zi.


Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu