Link-uri sponsorizate

Sinuzita simptome cauze si tratamente naturiste


5768 vizualizari
Sinuzita  simptome cauze si tratamente naturiste 2017
Link-uri sponsorizate
Sinusurile paranazale prezinta patru cavitati: sinusul etmoid, sinusul maxilar, sinusul frontal si sinusul sfenoidal. Infectia sinusului etmoid poate sa apara inca de la varsta de sugar, in timp ce infectia sinusului maxilar apare de obicei dupa varsta de 4 ani, iar infectiiile sinusurilor frontal si sfenoidal apar rareori inainte de 9 ani.
La copii infectia evolueaza fara durere, astfel incat o atentie deosebita trebuie acordata simptomelor de insotire precum tusea, curgerea nasului, infectiiile repetate si tulburarile de crestere.

Simptomele tipice sunt reprezentate de dureri faciale si dureri de cap, sensibilitate crescuta la presiunea si palparea si palparea sinusurilor afectate, secretie nazala purulenta.

Este necesar sa chemati imediat salvarea in situatiile in care febra depaseste 40C, in caz de insuficienta respiratorie, in cazul unor dureri de cap puternice.

Ca tratament naturist se poate recurge la ceaiul de menta (cate 3-4 cesti cu ceai fierbinte/zi), Ceaiul de cimbru sau ceaiul de musetel este deasemenea recomandat in aceste situatii.

In locuinta in special in camera copilului, aerul trebuie sa fie bine umidificat. Se pot intinde prosoape ude in apropierea patului copilului si pe caloriferele din locuinta sau utilizarea unui umidificator.
Tot in categoria tratamentului naturist se poate incadra inhalatiile cu sare de mare si o alimentatie bogata in vitamine si enzime.

Dauneaza sau mai bine spus ingreuneaza insanatosirea aerul uscat, inchis, consumul insuficient de lichide sau stresul si oboseala.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu