Link-uri sponsorizate

Simptome si tratamente pentru Zona Zoster


9013 vizualizari
Simptome si tratamente pentru Zona Zoster 2017
Link-uri sponsorizate
Zona Zoster este o infectie virala, ce se manifesta prin eruptii cutanate dureroase pe traiectul unui nerv senzitiv, cauzate de reactivarea virusului care cauzeaza varicela, virusul varicelo-zosterian.

Odata ce o persoana a avut varicela, virusul ramane inactiv in radacinile nervoase pana cand, la unele persoane, se reactiveaza. Cand virusul devine activ, persoana face zona zoster in loc de varicela. Orice persoana care a avut varicela poate face zona zoster.

Expunerea la zona zoster nu cauzeaza boala, daca o persoana nu a avut varicela si e expusa la zona zoster poate face varicela.

Simptome zona Zoster:

-senzatia de arsura, intepaturi sau o sensibilitate crescuta pe o portiune de piele situata pe traiectul nervului infectat.
-dupa 1-3 zile, apare o roseata difuza pe zona afectata.

-apoi, apar mai multe vezicule cu lichid, grupate in buchete, asemanatoare celor din varicela.

Eruptia cauzata de zona zoster provoaca mai mult durere decat mancarimi. Radacinile nervoase asigura sensibilitatea si merg de fiecare parte a corpului. Cand virusul se reactiveaza el merge de-a lungul nervului in aria de piele pe care acesta o deserveste sub forma de banda. De aceea eruptia apare pe o singura parte a corpului, de obicei pe piept sau spate si cateodata pe fata, in jurul unui ochi.

Tratament pentru zona Zoster

Consultarea unui medic
imediat dupa apritia simptomelor caracteristice pentru zona zoster este obligatorie. Cu cat tratamentul este instituit mai precoce cu atat eficienta sa creste.

Antiviralele sunt medicamente ce inactiveza virusul. Antiviralele sunt bine tolerate si prezinta putine efecte secundare. Tratamentul trebuie instituit cat mai curand posibil si isi pierde din eficienta daca este luat dupa 72 de ore de la aparitia leziunilor.

Analgezicele si antiimflamatoarele non-steroidiene pot fi eficiente in combaterea durerilor usoare sau moderate.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu