Link-uri sponsorizate

Saturnismul la copii


1694 vizualizari
Saturnismul la copii 2017
Link-uri sponsorizate
Saturnismul reprezinta o intoxicatie cu plumb care pare sa atinga tot mai multi copii. Plumbul este o otrava foarte puternica pentru organism. Cand o persoana inghite un obiect din plumb sau respira plumb, otrava poate ramane in organism si provoaca probleme grave de sanatate.
Desi acest metal este periculos pentru noi toti, copiii sunt cei mai expusi pericolului pentru plumbul se acumuleaza in sistemul lor nervos pe masura ce cresc. Saturnismul este greu de descoperit pentru ca poate aparea la copii ce par perfect sanatosi. Acumularea de plumb in organism se face treptat si pe neobservate, pana la un moment dat cand nivelul atins e atat de mare, incat incep sa se vada efectele sale.
Cel mai adesea, copiii intra in contact cu plumbul chiar in casele lor, daca traiesc intr-o casa sau un bloc vechi in care au ramas, fie tevi din plub, fie urme de vopsea cu plumb pe pereti, chiar daca aceasta nu este vizibila.

Simptomele satursnimului:

Exista multe simptome posibile de intoxicare cu plumb. Plumbul poate afecta multe parti ale organismului. O singura doza de plumb poate cauza simptome severe si determina o stare de urgenta. Exista, insa, cateva semne clare din punct de vedere neurologic:dureri si crampe abdominale, comportament agresiv, anemie, constipatie, dificultati de somn, iritabilitate, pierderea competentelor anterior dobandite in dezvoltare (in cazul copiilor mici), apetit scazut, energie scazuta si reducerea senzatiilor.

Pentru a preveni imbolnavirea copiilor, ai grija ca toata lumea din casa sa respecte regulile de igiena. Inainte de masa si de culcare manutele trebuie spalate foarte bine, mai ales daca cel mic tocmai a venit de la joaca.
Tratamentul saturnismului consista in evacuarea plumbului prezent in organism. Pentru acest lucru, se practica un tratament chelator, adica un tratament pe baza de substante ce se combina chimic cu plumbul, formand compusi chimici numiti chelati, ce pot fi apoi inlaturati din organism.


Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu