Sarmale de post

Sarmale de post 2017
Pentru prepararea unor delicioase sarmale de post aveti nevoie de:

- o Varza acra
- 1/2 ciuperci
- o cana de orez
- 3 cepe mari
- 1 morcov
- 100 ml ulei
- 2 linguri pasta de rosii
- 150ml suc de rosii
- sare, piper, marar,o foaie de dafin

Mod de preparare:

Se toaca cepele si se calesc in ulei. Ciupercile spalate si curatate se taie marunt si se pun peste ceapa lasandu-le sa fiarba putin in sucul lor.
Orezul spalat se pune peste ciuperci. Peste umplutura se mai pun cele 2 linguri de pasta de rosii, sare, marar, piper si o ceasca de apa.
Se lasa sa fiarba pana se umfla bobul de orez.
Se lasa sa se raceasca dupa care se infasoara sarmalele. Pe fundul oalei se pune o foaie de varza, varza tocata, sarmalele bine infasurate.
Se acopera sarmalele cu apa, se pune sucul de rosii si o foaia de dafin.

Se fierb la foc mic cca 1 1/2 ora.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu