Link-uri sponsorizate

Sangerari nazale in timpul sarcinii Cum oprim sangerarile nazale

sangerare din nas

4264 vizualizari
Sangerari nazale in timpul sarcinii Cum oprim sangerarile nazale 2017
Link-uri sponsorizate
Aproximativ 3 din 10 gravide se lovesc de sangerari nazale in timpul sarcinii. Multe dintre ele se sperie si nu inteleg motivul. In cele ce urmeaza vom incerca sa va explicam acest fenomen al sangerarilor nazale.

Orice gravida trebuie sa stie ca sangerarile nazale se datoreaza unor vase de sange care se dilata si, totodata, volumului mult mai mare de sange care trece prin corpul gravidei datorita schimbarilor provocate de sarcina. Datorita fluxului mare de sange ce trece prin vasele de sange se produc sangerarile nazale. In interiorul nasului se afla o mare parte din aceste vase de sange sensibile la dilatare si la marirea fluxului sangvin.

Congestia nazala este un fenomen la care femeile gravide sunt predispose asadar vor avea tendinta sa sufle nasul mai des decat o femeie care nu este insarcinata. Aici intervine si materialul din care sunt confectionate batistele ori servetelele de unica folosinta utilizate la stergerea nasului deoarece, daca materialul este aspru, membrana din interiorul nasului gravidei poate fi iritata si poate da nastere unui sangerari nazale. Pentru evitarea acestui fapt, este indicat sa utilizati servetele moi, cat mai fine si suflatul nasului sa se faca pe cat posibil usor, pentru a nu forta membrana de la interiorul nasului.

Cum tratezi sangerarile nazale


Probabil va intrebati ce trebuie sa faceti cand observati o sangerare nazala. Ei bine, trebuie sa va ridicati in picioare si sa exercitati cu degetele presiune asupra narii timp de 10 minute. Nu eliberati nara sub cele 10 minute deoarece nu se va opri sangerarea. Apasati puternic dar nu foarte tare pentru a nu aparea alte inconveniente.
Pentru a opri fluxul de sange din zona nasului ati putea sa puneti cuburi de gheata pe zona respectiva.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu