Link-uri sponsorizate

Rinofaringita


2013 vizualizari
Rinofaringita 2017
Link-uri sponsorizate
Este vorba de o infectie aproape obligatorie in cazul copilului si una dintre problemele infectioase cel mai des intalnite in medicina. La copilul mic se poate extinde mai usor implicand si nazofaringele, urechea medie sau sinusurile paranazale, iar formele clinice mai severe se insotesc de febra si de alte semne generale de boala. Faringele este un conduct muscular si membranos care se intinde din cavitatea bucala pana in esofag si prin intermediul caruia comunica fosele nazale si laringele.

Cauze:

Virusurile si bacteriile din aer sau de pe obiectele manipulate de copil patrund in organism pe cale aeriana si se depun pe suprafata tesutului limfoid care captuseste caile respiratorii.
Rinofaringita acuta este in general de origine virala, fiind cauzata de infectia cu un virus foarte contagios rinovirus, coronav irus responsabil pentru producerea epidemiilor in special iarna.

Simptome:

-febra ridicata la 39-40 C
-plans, agitatie, stranut
-dureri de cap
-dureri musculare
-uneori, varsaturi sau diaree
-obstructie nazala

Tratament:

Trebuie sa fie simpla, fiecare rinofaringita necesitand un tratament in functie de simptome, fara antibiotice, administrate la intamplare.Administrarea de antibiotice nu este recomandata decat in cazul unor complicatii severe, de origine bacteriana (otita medie acuta, sinuzita).Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu