Link-uri sponsorizate

Rinita alergica


1759 vizualizari
Rinita alergica 2017
Link-uri sponsorizate
Primavara si toamna sunt anotimpurile care predispun persoanele ce sufera de alergii la probleme suplimentare. Rinita alergica se caracterizeaza prin inflamatia mucoasei nazale. Aceasta se manifesta printr-un simptome tipice(stranut,obstructie nazala) si apare datorita unei reactii imunologice excesive in prezenta unei substante straine, denumita alergen.
Rinita alergica in sarcina este provocata de un declansator alergic, care poate fi cunoscut sau nu. Daca aveai rinita alergica si inainte de sarcina, aceasta se poate agrava in perioda gestationala, poate stagna sau se poate ameliora.
La persoanele predispuse la alergii acest sistem de protectie este însa prea protector si percepe drept periculoase substantele comune precum polenul florilor sau mucegaiul.


Prevenire si tratament:

Daca semnele rinitei s-au declansat luati masuri pentru calmarea acestora. Spalati frecvent fata pentru a indeparta polenul de pe piele si din zona nasului si ochilor. Daca ochii va lacrimeaza excesiv si aveti mancarimi insuportabile puteti sa va spalati pe ochi cu o solutie care calmeaza aceste simptome.
In general, atunci cand se cunoaste factorul declansator este indicat sa stai cat mai departe de el. Daca acest lucru este imposibil, atunci este recomandat sa mergi la medic pentru a discuta cele mai bune variante terapeutice.


Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu