Link-uri sponsorizate

Relatia parintecopil


3882 vizualizari
Relatia parintecopil 2017
Link-uri sponsorizate
Fiecare persoana isi doreste sa fie un parinte bun, insa majoritatea fac aceleasi greseli atunci cand sunt pusi in fata faptului implinit.

Fiecare parinte spera ca fiul sau fiica lor va creste si se va transforma intr-un adult fericit si independent. De aceea, in majoritatea cazurilor, parintii uita de regulile educatiei si devin sclavii celor mici. Nici un parinte nu trebuie sa fie excesiv de tolerant, indulgent sau protector.

Tipul de parinte indulgent se caracterizeaza printr-o atitudine nepotrivita fata de copil. Copilului i se permite sa faca orice, restrictiile lipsind cu desavarsire. In aceasta situatie relatia parinte-copil este inexistenta.

Tipul de parinte protector se inscrie aparent in categoria parintelui model. Insa, protectia excesiva poate avea repercusiuni asupra atitudinii si comportamentului copilului in societate.

Tipul de parinte indiferent nu face parte sub nici o forma din categoria de parinte model, mai ales ca si in acest caz copilului i se permite sa faca tot ce-si doreste fara teama ca ar putea fi pedepsit.

Comunicarea in familie ar trebui sa fie simpla, dar este extrem de importanta. O discutie de 5-10 minute pe zi ar trebui sa fie suficienta. Cunoaste-te pe tine insuti. Parintii sunt in primul rand oameni. Multe dintre experientele pe care le impartasim cu copii nostri scot ce e mai buna sau ce e mai rau din noi.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu