Link-uri sponsorizate

Razele ultraviolete sunt periculoase pentru pielea copilului


2414 vizualizari
Razele ultraviolete sunt periculoase pentru pielea copilului 2017
Link-uri sponsorizate
A venit vara si odata cu ea caldura, sau, mai bine zis, canicula. Cu totii incercam sa scapam de caldura prin diverse metode : alimentarea organismului cu cantitati mai mari de apa, palarii sau sepci pentru protejarea de insolatie, evitarea iesirii din casa intre orele 12.00 si 16.00 cand se inregistreaza cele mai inalte temperaturi, utilizarea aparatelor de aer conditionat si evantaiele.

Cu toate acestea avem tendinta sa uitam cum trebuie tratati copiii in perioada in care sunt temperaturi foarte ridicate.

Exceptand metodele enumerate mai sus, copiii trebuie feriti prin orice mijloace de aerul cald de afara. In mod complet eronat, avertizeaza medicii dermatologi, multe familii isi duc copiii de pana in 2 ani la mare sau pe strand
si ii expun pericolelor prezentate de razele ultraviolete ale soarelui. Acest lucru este complet gresit deoarece copilul este expus unui atac cu raze ultraviolete chiar si daca se afla la umbra unei umbrele pe plaja deoarece nisipul si apa reflecta razele inspre copil si ei au pielea foarte sensibila suferind multe tipuri de arsuri.

Mamicile sunt dornice sa se bronzeze si uita de sensibilitatea pielii copilului. Chiar si dupa varsta de 2 ani ai copilului, trebuie sa ii protejati corpul de soare prin aplicarea de creme de protectie solara cu factor UV de 50, adica maximum de protectie asigurata.

In concluzie, mamicilor, trebuie sa fiti responsabile si sa urmariti intotdeauna binele copilului inainte de binele dumneavoastra. Nu duceti copiii de pana in 2 ani la mare sau strand sub nici o forma si evitati razele soarelui pe cat posibil daca sunteti insarcinate.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu