Link-uri sponsorizate

Psoriazis Simptome psoriazis si tratamente psoriazis


5328 vizualizari
Psoriazis Simptome psoriazis si tratamente psoriazis 2017
Link-uri sponsorizate
Psoriazisul este o boala dermatologica cronica care determina o crestere rapida exagerata a celulelor pielii, avand ca rezultat aparitia unor placi tegumentare ingrosate, albicioase.

Psoriazisul este o boala aparuta la varste tinere, chiar la copii si mai rar la varsta a treia.

Psoriazisul nu este o afectiune grava, in majoritatea cazurilor neexistand o afectare a unor organe interne sau fenomene generale. Exista foarte putine cazuri de psoriazis grav care altereaza starea generala a pacientului cum ar fi: psoriazis eritodermic, psoriazis pustulos si psoriazis artopatic.

Exista mai multi factori care au fost implicati in etiologia sau agravarea psoriazisului, din acestia amintim:

-clima rece si uscata poate agrava simtomele specifice psoriazisului. Clima calda,umeda si soarele pot imbunatati simtomele.

-leziunile cutanate, indiferent de localizare, pot cauza formarea de placi hipercheratozice. Cele mai frecvente sunt leziuni aparute la nivelul unghiei si regiuni perunghiale.

-stresul si anxietatea pot cauza aparitia psoriazisului si pot agrava leziunile deja existente.

Din punct de vedere al debutului trebuie remarcat un aspect particular observat la copii: aparitia bolii sub forma unor elemente mici, punctiforme, ca niste picaturi, generalizate in urma unor infectii acute ale cailor respiratorii superioare care este un lucru extrem de rar la adulti.

In momentul de fata tratamentele nu vizeaza cauza deoarece acest lucru reprezinta inca o necunoscuta.
Exista o serie de tratamente dure de tipul: metrolexat, cicloporina, retinoizi ce rezolva pe perioade lungi problematica acestei boli, dar nu definitiv.

Exista mai multe tipuri de tratamente pentru psoriazis care pot ameliora simptomele psoriazisului, precum unguentele speciale, fototerapia sau medicatia orala. Majoritatea cazurilor de psoriazis sunt usoare si nu necesita pentru tratament� decat folosirea anumitor unguente. Psoriazisul, indiferent de tipul acestuia, este o boala recidivanta.

Scopul tratamentului este reducerea cresterii accentuate a tesutului cutanat si a inflamatiei secundare acesteia.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu