Link-uri sponsorizate

Proprietatile prunelor


3676 vizualizari
Proprietatile prunelor 2017
Link-uri sponsorizate
Va intrebati probabil ce proprietati au prunele. Ei bine, prunele sunt o sursa importanta de potasiu, mangan, sulf, fosfor, magneziu, sodiu dar si vitamina A, vitamina B si vitamina C.

In fiecare zi, un adult de inaltime medie si greutate proportionala cu inaltimea are nevoie de 3.2 g de potasiu. Prunele ofera o cantitate mare de potasiu care este foarte util in functionarea inimii dar si pentru reglarea corecta a sistemului nervos uman.

Printre proprietatile prunelor mai putem enumera si stimularea ficatului, usurarea tranzitului intestinal dar mai au si proprietati laxative, emoliente, dezintoxicante, antihelmice, depurative, antifebrile si ajuta la diminuarea inflamatiilor.

Cu siguranta veti fi uimite sa aflati ca prunele sunt utilizate in cosmetica. Ele sunt folosite in special la mastile pentru fata, in cazul tenului gras, cu porii deschisi. Pentru o detoxifiere eficienta a tenului puteti urma cura cu prune uscate 5 zile pe luna, putand sa o repetati de mai multe ori in cursul aceluiasi an, evitand excesul, desigur.

Va recomandam sa cititi si articolul Proprietatile perelor

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu