Link-uri sponsorizate

Proprietatile perelor


4679 vizualizari
Proprietatile perelor 2017
Link-uri sponsorizate
Daca intr-un articol anterior am discutat despre proprietatile prunelor, in acest articol vom analiza proprietatile perelor. Da, acele fructe dulci si suculente care ne fac viata mai frumoasa.

Perele, pentru cei care nu stiu, au fost printre primele fructe cultivate cu buna-stiinta de oameni. Sucul si aroma inconfundabila fac din pere un desert cu adevarat delicios dar, mai mult de atat, un remediu natural de toamna cu efecte incredibile.

De ce spunem ca perele sunt un remediu pentru organismul uman? In primul rand ele actioneaza in mod benefic asupra sistemului imunitar. Perele contin vitamina A, vitamina B, vitamina C dar si saruri minerale, calciu, potasiu, fosfor, fier, celuloza si clorofila. Perele, prin zaharurile continute ce pot fi digerate usor, sunt indicate chiar si persoanelor care sufera de diabet sau care au probleme cu stomacul.

Perele pot fi considerate un tratament natural pentru bolile cardiovasculare, afectiuni renale, pentru stimularea formarii de globule rosii. Totodata, plamanii sunt curatati si hidratati puternic de substantele din pere. Daca dorim sa catalogam proprietatile perelor atunci putem spune ca sunt diuretice, nutritive, laxative si remineralizante. Suna bine, nu-i asa ?

Daca te simti obosita sau stresata, perele ajuta la eliminarea efectelor stresului, oboselii, anemiei si sunt ideale in sezonul mai rece pentru reglarea digestiei dar si pentru tratarea tusei. Ca si prunele, perele sunt utilizate de mult timp si in cosmetica. Ele sunt folosite in special la mastile din fructe pentru tratamente antiacneice, avand un rol clar in hranirea, revitalizarea si hidratarea pielii.

Va recomandam sa cititi si articolul Proprietatile prunelor

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu