Link-uri sponsorizate

Prajitura cu miere si nuci




2368 vizualizari
Prajitura cu miere si nuci 2017
Link-uri sponsorizate
Ingrediente:
- lapte 120 ml
- drojdie uscata
- zahar 200 g
- faina alba 350 g
- 1 ou
- 80 g unt
- un varf de lingurita de sare
- 250 g nuci
- 5 linguri miere

Cum se prepara:
Laptele cald se amesteca cu 2 lingurite de zahar si 1 lingurita de drojdie uscata, lasat 10 minute la loc cald.
Intr-un bol puneti faina, oul si sarea. Adaugati compositia de lapte cu drojdie. Amestecati si pe parcurs mai adaugati untul topit. Se va forma un aluat foarte placut si nelipicios, il mai framantati pe masa cam 5 minute.
Lasati aluatul in bol, il acoperiti cu un prosop si lasati sa creasca 1 ora.
In acest timp se pregateste umplutura. Nucile se maruntesc si se amesteca cu 200 g zahar.
Adaugati mierea si amestecati, va fi o compozitie putin lipicioasa ca niste faramituri. Aluatul odihnit il impartiti in 6 parti egale fi formati bile. Le lasati 10 minute pe masa.
Fiecare bila se intinde intr-o foaie subtire. Se pune prima foaie de aluat su umplutura de nuci dupa care urmeaza a doua foaie peste si iar umplutura pana ce terminati toate cele 6 foi si 5 straturi de nuci. Ultima foaie se unge cu galbenus de ou.
Se sa prajitura la cuptortimp de 30-40 minute pana se rumeneste.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu