Link-uri sponsorizate

Placinta cu struguri




2377 vizualizari
Placinta cu struguri 2017
Link-uri sponsorizate
Toamna, dupa cum bine se stie este anotimpul fructelor si legumelor.
Daca doriti sa va surprindeti intr-um mod placut culinar familia incercati placinta cu struguri.

Ingredientele necesare pentru blat:

- 250 g faina
- 150 g branza de vaci
- 75 g zahar
- 1 ou
- 6 linguri ulei
- 2 lingurite praf de copt
- 1 praf de sare

Ingredientele pentru umplutura:
- 2 oua
- 100 g cascaval
- 100 g zahar
- 200 g struguri rosii
- 500 g gris
- 200 g struguri verzi
- 1 coaja rasa de lamaie



Mod de preparare:

1. Branza de vaci se amesteca cu zahar, sare, ou, ulei, faina, praf de copt, pana se formeaza un blat elastic, apoi se da la rece;
2. Galbenusurile se separa de albusuri, Galbenusurile se bat cu zahar si coaja rasa de lamaie, apoi se adauga cascavalul ras si grisul;
3. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar, apoi e incorporeaza treptat in continutul de galbenusuri;
4. Se face o foaie mare de placinta, se intinde pe tava unsa cu ulei, putin peste marginile tavii, se aseaza umplutura uniform, se fixeaza capetele foii de placinta peste umplutura, iar deasupra se pun bobitele de struguri;
5. Placinta se coace la o temp de 200 C primele 20 de minute, apoi urmatoarele 10 min la 180 C.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu