Link-uri sponsorizate

Pilulele contraceptive si metodele de contraceptie


4404 vizualizari
Pilulele contraceptive si metodele de contraceptie 2017
Link-uri sponsorizate
Rolul oricarei metode contraceptive adoptate de cuplu este acela de a impiedica temporar sau, dupa caz, permanent aparitia unei sarcini. Pentru unii nu este momentul pentru o sarcina din punct de vedere al maturitatii parintilor, in cazul altora este o problema de ordin financiar iar lista motivelor pentru care se opteaza pentru o metoda contraceptiva poate continua.

Ceea ce trebuie sa stiti, doamnelor si domnisoarelor, si, de ce nu, domnilor, este ca nu toate metodele contraceptive sunt indicate pentru toate femeile. Motivul este unul cat se poate de simplu : problemele de sanatate ale femeii care alege sa utilizeze pilule contraceptive, diafragma, steriletul sau prezervativul. Luand un exemplu simplu, cum este prezervativul, unele femei au alergie la materialele din latex si nu pot sa se protejeze de o sarcina nedorita folosind prezervativul.

Trebuie, asadar, ca in urma unui consult medical de specialitate, sa aleaga o alta metoda de contraceptive. Pentru a fi sigura ca metoda contraceptiva pe care ati ales-o nu va pune in primejdie sanatatea, trebuie sa evitati metode contraceptive medicamentoase fara acordul medicului daca sunteti fumatoare sau daca suferiti de :
Diabet zaharat
Hipertensiune arterial
Cefalee
Migrene
Boli cu transmitere pe cale sexual
Cancer mamar
Tromboza venoasa profunda cu sau fara emobolii

Pentru doamnele care isi doresc ca, odata cu renuntarea la contraceptive, sa ramana insarcinate si apoi sa alapteze la san, trebuie sa stiti urmatoarele :

Majoritatea pastilelor contraceptive contin o cantitate destul de mare de estrogen care diminueaza cantitatea de lapte produsa de sanul proaspetei mamici in timpul lauziei. Asadar, va recomandam sa utilizati alte contraceptive, de preferat cele care contin numai preogesteron.

Cancerul ovarian poate fi evitat prin pilulele contraceptive datorita continului de estrogen si progesteron. Cu toate acestea, se pare ca femeile care iau pastile contraceptive prezinta un risc mai mare de cancer la san decat cele care nu au adoptat o metoda medicamentoasa de contraceptie.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu