Piept de pui marinat in usturoi

Piept de pui marinat in usturoi 2017

Ingrediente:
- 1,5 kg de cartofii
- 2 linguri de ulei de masline
- 6 catei de usturoi
- 30g de otet din vin
- 3 linguri de frunze de cimbru
- sare si piper
- 6 bucati de piept de pui
- 1 lingura de unt
- 300g sparanghel

Mod de preparare:
Incinge gratarul, aseaza cartofii taiati pe jumatate in doua pungi realizate din folii de aluminiu. Inchide bine pungile la toate capetele, si aseaza-le pe gratar si lasa cartofii la copt in jur de 30 deminute.
Dupa ce s-au facut, pastreaza pungile de aluminiu nedesfacute, cartofii se vor mentine calzi.
Amesteca intr-o oala uleiul, usturoiul pisat, otetul din vin, cimbrul, o lingura de sare si jumatate de lingurita de piper.
Amesteca bine si adauga puiul in oala, ai grija sa fie complet acoperit cu marinata realizata mai devreme. Lasa-l la marinat la temperatura camerei, 30 de minute.
Scoate puiul din marinata si gateste-l pe gratar alaturi de sparanghel. Intre timp scoate si cartofii din pungii si punei intr-un castron si amesteca-i cu unt, sare si piper.
Aseaza pe o farfurie mare o portie de pui marinat la gratar, o portie de cartofii si una de sparanghel.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu