Link-uri sponsorizate

Peste cu paste si cu sos pesto




1939 vizualizari
Peste cu paste si cu sos pesto 2017
Link-uri sponsorizate
Ingrediente:
- 4 fileuri de peste ( salau, stiuca sau peste oceanic)
- 2 dovlecei
- 5-6 rosii cherry
- 300 g spaghete
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
- oregano uscat
- rozmarin
- piper rosu boabe

Pentru sosul pesto:
- 2 cani cu frunze de busuioc proaspat
- 50 g parmezan ras
- 4 linguri ulei de masline
- 2 linguri nuci macinate
- 3 catei usturoi macinat
- sare
- piper

Cum se prepara pestele cu paste si sos pesto:
Pentru prepararea sosului pesto, se maesteca in blender frunzele de busuioc, nucile macinate, parmezanul ras si usturoiul zdrobit. Se adauga treptat uleiul de masline, ca la maioneza si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.

Se taie dovleceii felii, se aseaza intr-o forma termorezistenta, se adauga  rosiile cherry taiate in doua, cateii de usturoi taiati bastonase si se presara legumele cu sare si piper, dupa gust.

Peste legume se aseaza bucatile de peste. Se presara totul cu oregano si rozmarin, se strpesc cu ulei si se pun la cuptor pentru circa 35 de minute.

Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet, se scurg de apa si se amesteca cu sos pesto. Se servesc ca garnitura alaturi de peste si legume, decorate cu boabe de piper rosu.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu