Link-uri sponsorizate

Pepenele Rosu

sculptura in pepene rosu felii pepene rosu

5789 vizualizari
Pepenele Rosu 2017
Link-uri sponsorizate
Pepenele rosu este un fruct cu multe beneficii pentru sanatate. El este o sursa  de vitamine si este o sursa excelenta de hidratare.
Este cunoscut pentru calitatile sale medicinale care pot usura simptomele unor afectiuni precum astmul, arteroscleroza, diabetul, cancerul de colon, artrita. Pepenele mai este recunoscut pentru bariera impotriva radicalilor liberi, responsabili de ingrosarea vaselor de sange si aparitia bolilor cardiovasculare.

Pepenele rosu este foarte bogat in vitamine din complexul B. Acest tip de vitamine au rolul de a produce energie, de a oferi unei persoane dinamism. Asa ca, daca te simti fara putere si nu ai niciun fel de tragere de inima, incepe o cura cu pepene rosu. Dupa cateva zile vei fi uimita de energia pe care o vei avea. 

Miezul pepenelui rosu contine apa, aproape 95 la suta, si zaharuri naturale. O cura de minimum zece zile lunar cu pepene rosu are efect de dezintoxicare, de reglare hormonala si imunitara a organismului.

De asemenea, pepenele rosu se numara printre alimentele indicate si in cazul persoanelor suferind de inima, avand in compozitia sa o cantitate infima de grasimi saturate. Cucurbocitrinul, o substanta prezenta in compozitia pepenelui, stimuleaza dilatarea vaselor capilare si ajuta la normalizarea tensiunii arteriale.

Daca esti insarcinata, cu atat mai mult este indicat sa consumi pepene rosu. Se pare ca acesta este ideal pentru prevenirea greturilor matinale, iar unii medicii specialisti sustin chiar ca, datorita continutul bogat de potasiu si magneziu, pepenele rosu impiedica aparitia preeclampsiei, o complicatie ce poate surveni in timpul sarcinii. Nu degeaba se spune ca detoxifierea din interior are efecte vizibile si la exterior. 

Cat despre vitaminele A, C si B6, potasiu si magneziu, acesti nutrienti sunt importanti pentru dezvoltarea vazului fatului, pentru sistemul lui imunitar, pentru sistemul nervos, creier si mai mult. Pentru mama, potasiul din pepene regleaza echilibrul de apa din sange si din tesutul corpului in timpul sarcinii, cu efect de hidratare.

Aproape o treime din greutatea unui pepene rosu este reprezentata de coaja, de aceea un pepene rosu pentru o zi de cura pentru tratament trebuie sa aiba in jur de 3 kilograme, mai ales ca in zilele calduroase se poate chiar dubla cantitatea de pepene consumata.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu