Link-uri sponsorizate

Papanasi




2467 vizualizari
Papanasi 2017
Link-uri sponsorizate
Ingrediente pentru papanasi:

- 500 g branza de vaci
- 70 g zahar tos
- 200 -250 g faina
- ulei pentru prajit
- un praf de sare
- coaja rasa de la 1 lamaie optional
- 2 oua
-1 lingurita bicarbonat de sodiu sau un plic praf de copt stins in doua lingurite de zeama de lamaie
Mod de preparare:

Amestecam branza cu galbenusurile zaharul, sarea, coaja de lamaie optional si cam 180 g faina si bicarbonatul. Framantam bine, apoi adaugam albusurile batute spuma, amestecam si la sfarsit mai adaugam si restul de faina si framantam pana se dezlipeste de pe maini.
Formam gogosele din aluat, iar in mijlocul fiecarei gogosele facem cate o gaura. Pe langa acestea mai facem si bilute care vor forma practic capacelul papanasilor. Le prajim in uleiul bine incins la foc moderat, nu iute pentru a nu risca sa se prajeasca doar la suprafata.
Le scoatem pe un servet de hartie absorbant.
Se servesc cu smantana si dulceata de afine.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu