Link-uri sponsorizate

Ochelarii de vedere si de soare


2773 vizualizari
Ochelarii de vedere si de soare 2017
Link-uri sponsorizate
Ochelarii de vedere, dincolo de rolul de corectori ai vazului reprezinta si acesorii vestimentare, alaturi de ochelarii de soare. Fie ca au rama din plastic, din metal sau nu au rame pe lentile, ochelarii de vedere impresioneaza daca sunt purtati in consens cu forma fetei, nuanta parului sau sprancenelor.

In colectiile din acest an predomina ramele in culori xii. Nuantele de mov si lila. Important este si materialul din care este facuta rama. Astfel, ramele din aluminiu si titaniu sunt foarte durabile si pot fi modificate. 

O alta componenta importanta a ochelarilor o reprezinta lentilele. In acest sens, lentilele din sticla sunt mai rezistente la zgariat, dar sunt mai grele si se sparg usor. In ceea ce priveste lentilele din policarbonat sau plastic, acestea sunt mai usoare si nu se sparg, dar trebuie ingrijite pentru a nu se zgaria.

Ochelarii de vedere pot accentua trasaturile fetei, mai ales daca sunt alesi in mod corespunzator. Forma fetei, nuanta parului si sprancenele sunt elementele decisive in acest sens. Pentru o fata cu forma patrata se recomanda o pereche de ochelari cu rame ovale, care completa trasaturile chipului. Pentru fata rotunda, ramele greptunghiulare sunt cele mai potrivite deoarece creeaza un echilibru.

Pede alta parte, pentru fata ovala orice optiune este buna, deoarece indiferent de tipul de rame, ochelarii se vor potrivi chipului. 

In alegerea ramelor un rol primordial il are si nuanta parului. Astfel, pentru parul blond sau saten deschis se recomanda o pereche de rame in nuante deschise si pastelate, pentru a conferi chipului un surplus de lumina si caldura.

In sezonul cald ochelarii de soare nu reprezinta doare un simplu accesoriu vestimentar ci si o protectie de baza impotriva razelor ultraviolete. Trebuie purtati in zilele insorite, mai ales datorita faptului ca razele ultraviolete sensibilizeaza celulele fotoprotectoare care se gasesc in cristalin si duc la imbatranirea prematura a acestuia.


Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu