Link-uri sponsorizate

Obezitatea la copii Cauzele supraponderabilitatii copiilor


3838 vizualizari
Obezitatea la copii Cauzele supraponderabilitatii copiilor 2017
Link-uri sponsorizate
Copiii devin obezi dintr-o serie de motive. Cele mai comune cauze sunt factorii genetici, lipsa activitatii fizice, tiparele nesanatoase de mancare sau combinatii a acestor factori. Numai in cazuri rare cresterea in greutate este cauzata de conditii medicale cum ar fi dereglari ale glandelor.

Supraponderalitatea la copii constituie o problema serioasa deoarece are un impact deosebit asupra starii de sanatate, atat fizica cat si psihica, si pentru ca in ultima vreme incidenta obezitatii in cadrul populatiei infantile de la noi din tara s-a dublat.
>
Nu toti copiii cu o istorie de obezitate in familie sunt supraponderali. Copiii ai caror parinti sau frati sunt obezi se afla sub un risc sporit de a deveni obezi, dar acest lucru poate fi explicat prin impartasirea obiceiurilor cum ar fi mancatul si activitatile fizice.

Aspectul pozitiv al faptului ca in cea mai mare proportie familia joaca un rol crucial in aparitia supraponderalitati la copii este acela ca tot familia are cele mai multe sanse de a remedia sau preveni aceasta problema.

Este foarte important sa ne invatam copii, sa manance numai atunci cand le este foame si sa ii facem sa inteleaga concepte precum "sa mananci pentru a fi sanatos, a avea enrgie nu a deveni obez".
Este necesar sa ne determinam copiii sa faca cat mai multa miscare, in loc sa stea in fata televizorului sau calculatorului.

Copilul trebuie sa inteleaga necesitatea alimentatiei sanatoase.
Pentru a convinge un copil sa manance la fel ca estul familiei vom apela la negociere si compromisuri.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu